Tuintimmerhout Hardhout

Losse planken, palen, regels en nog veel meer in hardhouten uitvoering!

U vindt hier een selectie van ons assortiment in ruw, fijnbezaagd en geschaafd hardhout. Het ruwe of fijnbezaagde hardhout wordt meestal gebruikt voor delen die in contact zijn met grond en/of water. Ruwe hardhouten paaltjes zijn bijvoorbeeld geschikt om onder een vlonder te plaatsen en in combinatie met fijnbezaagde planken uitstekend voor een houten beschoeiing. Het geschaafde hardhout wordt meestal bovengronds gebruikt, de palen voor een schutting of pergola en de hardhouten planken worden meestal voor een vlonder of schutting gebruikt.

Kunt u niet uw gewenste product of profiel vinden? Neemt u dan contact met ons op. In onze werkplaats kunnen we het hardhout zagen, frezen en verder bewerken naar uw wens.

NB: Ons hardhout is alleen geschikt voor buitengebruik!

Hardhout is een verzamelnaam voor heel veel verschillende houtsoorten. Al deze hardhoutsoorten hebben specifieke eigenschappen, zoals: hardheid, krimp, het werken, vochtigheidsgehalte, volumieke massa en buigsterkte. Daarnaast kijkt u straks jarenlang tegen het hout aan, dus moet het er ook mooi uitzien. Als we bij al onze producten de beschikbare houtsoort(en) gaan noemen, ziet u waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Ook zijn er verschillende houtsoorten die voor dezelfde toepassing prima geschikt zijn. Bij Nobelhout zorgen wij ervoor d.m.v. onze jarenlange ervaring en naslagwerken, dat de hardhoutsoorten van onze producten zo geschikt mogelijk zijn voor hun toepassing. Mocht u vragen hebben over een bepaald product, de beschikbare houtsoorten of de eigenschappen van de houtsoorten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Ons hardhout is alleen geschikt voor gebruik buitenshuis! Voor binnenshuis gebruik zijn andere houtsoorten beter geschikt en zo nodig verder teruggedroogd om vervorming of scheuren te voorkomen.