Tuinhuizen En Blokhutten

Van tuinberging tot tuinhuis, modern vormgegeven of toch meer klassiek, in het ruime assortiment tuinhuizen van Nobelhout moet u toch zeker slagen. Vindt u echter niet uw perfecte tuinhuis? Geen nood, dan maken we er een voor u op maat. Aan veel standaard tuinhuizen kunnen we aanpassingen doen, of we bouwen een huisje helemaal naar uw wens uit losse houten delen of blokhutprofielen.

In ons standaard-assortiment vindt u tuinhuizen met een wanddikte van 28 en van 44 of 68mm. 28mm dikke wanden zijn zeer geschikt voor huisjes met wanden tot 4 meter lengte uit één stuk. Een tuinhuis met 44mm of 68mm dikke wanden en thermophane ramen en deuren blijft in Nederland nagenoeg vorstvrij.

Alle tuinhuizen die u hieronder vindt, zijn gemaakt van eersteklas Noord-Europees Vurenhout, dat op de juiste vochtigheidsgraad is teruggedroogd.

De trends:
- Strakke huisjes met modern vormgegeven deuren en ramen
- Platte daken met Epdm-rubberfolie (levensduur 50 jaar!).
- Een tuinhuis met luifel of terrasoverkapping is helemaal in.
- Een tuinhuis, berging of combinatie van Douglashout.

Wij kunnen ook een luifel op maat aan een bestaand model tuinhuis toevoegen.

Tips, adviezen en meer...

- Zorg voor een goede waterpassen plaats waar het tuinhuis moet komen te staan, anders kunt u er bij de laatste planken van de wand of de dakconstuctie achter komen dat het tuinhuis niet in elkaar past.

- Funderingsbalken zijn aan te raden onder uw tuinhuis, minimaal in geïmpregneerd hout, hardhout is de beste oplossing.

- De vloer in of onder het tuinhuis moet dicht zijn. Een houten binnenvloer voorkomt optrekkend vocht. Bij plaatsing op een houten vlonder moet er een vloer in het tuinhuis. Het tuinhuis zal anders gaan fungeren als "vochtvreter" en neemt vocht op tussen de vlonderplanken door, uit de grond.

- Houd ruimte rondom uw tuinhuis om deze te kunnen beitsen. Zorg dat plaatsen waar u niet meer bij kunt komen, vanaf de opbouw extra beschermd worden, bijvoorbeeld met extra lagen Hermadix Houtdecor Beits.