Tuintrends 2017

11 Februari, 2017, in Nobelhout nieuws Nobelhout

Tuintrends 2017

Tuintrends 2017

 

We zijn net een maand van start gegaan in het nieuwe jaar en het lijkt nog ver weg, maar voordat we het weten is het weer voorjaar. Dat betekent de tuin klaar maken voor de lente en de zomer!

 

Een aantal weken geleden waren we op een tuinbeurs waar alle (nieuwe) trends voorbij zijn gekomen. Er zijn een aantal trends uit 2016 die nog steeds aanwezig zijn, zoals de binnen/buiten trend. Ook dit jaar hoort de tuin er weer helemaal bij en kan je bijna geen onderscheid meer maken tussen huis en tuin, zeker in de zomermaanden. Denk hierbij aan een fijne veranda om warme zomeravonden door te brengen, een buitenkeuken waarbij urenlang buiten getafeld en gekookt kan worden of gezellig een open haard al dan niet in de veranda verwerkt. Voor de wat luxere en grotere tuinen kun je ook denken aan een sauna of een hottub gestookt op hout, Alles puur natuur, want ook dat is dit jaar een trend welke doorzet. Ook mag de buitenbar dit jaar niet ontbreken.

 

Voor de kinderen zijn er dit jaar weer mooie, robuste, degelijke speeltoestellen op de markt gebracht. De houten tuinhuisjes zijn ook een must have voor de kinderen, of wat dacht je van een echte boomhut op maat gemaakt?!

 

Verder zijn groene tuinen helemaal de nieuwe trend. Hiermee bedoelen we uiteraard geen grote grasvelden, maar tuinen waarin natuurlijk materiaal verwerkt wordt. Plastic tuinmeubels, plastic bloempotten etc. het is niet meer van deze tijd. De loungesets van steigerhout zijn nog altijd een trend, maar zeker ook nieuwe houten meubels welke van wat lichtere houtsoorten mogen er zijn, al dan niet met een natuurlijke beits of wash erover.

 

Bij groen denken we ook aan een tuin waarin je je eigen kruiden en groente kan kweken. Ook als je een kleinere tuin of zelfs een balkon hebt, kun je dit prima verwerken in de tuin. Denk hierbij aan het gebruiken van pallets, houten bloembakken of kistjes.

 

Tuinthema’s als Azie , Afrika of wellicht het nog altijd populaire Ibiza in de tuin naar voren brengen komen ook dit jaar weer veel aan bod.

 

Komend jaar zullen wij diverse blogs en vlogs online gaan zetten waarbij allerlei nieuwe, maar ook bestaande trends, tips, weetjes en suggesties voorbij komen zodat jouw tuin up to date is en blijft. Houdt onze site dus goed in de gaten!

 

Uiteraard zijn wij bereikbaar voor vragen over leveringen, mogelijkheden en denken wij graag met je mee over wat er in jouw tuin mogelijk is.

 

Veel tuinplezier!